Marksänd Antenn

Antenn är ett väldigt bra val att få installerat då det nästan är helt gratis att använda efter installation.

Utan abonnemang ingår dessa kanaler:

  • SVT1
  • SVT2
  • TV4
  • TV6
  • Kunskapskanalen
  • Barnkanalen

 

Under 2018 så slopar regeringen radiotjänst och lägger in denna kostnaden på skatten som dras från din lön. Alltså betalar du för detta även om du inte vill.

 

Då Boxer är dom ända i Sverige som levererar abonnemang över antenn signaler så är dom även bäst (självklart). Boxer har även en möjlighet att använda ”kontantkort”, det menas med att du laddar på ett kort i antingen 1, 2 eller 3 månader och här har du priserna. Du behöver alltså inte binda dig om du tex har antenn i sommarstugan. De har även ett hyfsat stort kanalutbud på bindande abonnemang, som du kan se här .

 

För att få se på TV genom antenn så måste du ha en mottagare som tar emot DVB-T2 och även plats för en CI+ modul. I denna modul så stoppar du i kortet från Boxer, som låser upp kanalerna som kostar. Tänk på att du måste ha en CI+ modul som är från Boxer, är även skillnad moduler med HD och utan HD. Detta finns i vissa TV-apparater, skulle inte din TV ha detta så finns det TV-boxar som alltid fungerar.

 

 

 

Parabolantenn

 

Parabol är ett val som till 99,9% alltid går att ställa in. det är inte som antenn att man behöver sikt hela vägen till sändaren då man ställer in parabolen mot en satellit. Kanalutbudet hos leverantörerna för parabol är markant mycket bredare än antenn, dock så kommer du inte undan någon kostnad. Det billigaste du kan komma SVT1, SVT2 och TV4 är en korthyra i månaden som inte brukar ligga på högre än 59kr i månaden.

 

Canal Digital och Viasat är dom som levererar svensk TV i Sverige. Som oftast levererar dom samma saker, men i olika kanalpaket och olika kostnader. Här hittar du Canal Digitals kanalpaket och här Viasats kanalpaket.

 

För att få möjligheten att kolla på TV genom parabol signal måste du ha en mottagare som tar emot DVB-S2 och även CI+ modul. I denna modul så stoppar du i kortet från respektive leverantör. Tänk på att modulen måste vara från samma leverantör, annars fungerar det inte.

Även här så är det vissa TV-apparater som har detta, och går även att lösa med en extern satellitbox.

 

 

Är det någon som lockar? Vill du ha antingen antenn eller parabol installerad? 

Kontakta oss online på vårat kontaktformulär HÄR, maila oss på: info@monteraab.se eller ring på: 0525-36441

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *